JSEM BARISTA

"Chuť, kvalitu nebo aroma pepře, zázvoru, skořice či hřebíčku nijak neovlivníte. Kávu však můžete svými dovednostmi a úsudkem přeměnit z housenky v motýla. Vyzdvihnete na povrch schovaný poklad."
Jabez Burns z USA - přední vynálezce v oboru pražení kávy

Kávové konzultace a školení

Pojďte "pít lepší kávu"! Chcete nabídnout svým zákazníkům kvalitní kávu? Jste milovník kávy a rád byste se o ní dozvědět více? Nachází se váš podnik, provozovna v Krkonoších nebo v krkonošském podhůří? Tak to jste zde správně! Rádi se s vámi a s vaším personálem podělíme o své zkušenosti a to nejen s přípravou kávy. Naučíme vás pracovat s kávovarem, poradíme, jak si správně nastavit mlýnek a ještě mnohem více. Aktuální termíny kurzů najdete na stránce Kávové kurzyTěšíme se na spolupráci s vámi!

Můj příběh

S oblibou říkám "Jsem Káva"! Ale jsem taky i Petr :-)
Jak jsem se ocitl tady v Peci?

V gastru se pohybuji řadu let. Z číšníka v pražské italské restauraci jsem poskočil na manažera, ale pak přišlo léto 2018......V té době jsem se začal více zajímat o výběrovou kávu a vše kolem ní a v hlavě se mi rodila myšlenka mít vlastní kavárnu. Odjel jsem na dva dny na hory, do Pece, abych si vyčistil hlavu. Večer, před ranním výstupem na Sněžku, jsem byl na drinku na Klondike, kde jsem se dozvěděl o celé této budově a možnosti prostoru k pronájmu. A měl jsem jasno. Propojila se myšlenka s příležitostí. Do konce října jsem pendloval mezi Prahou a Pecí, kde jsem předělával pronajaté prostory k obrazu svému. Ke konci listopadu jsem otevřel a začaly se dít věci:-)

Ohlédnutí a zamyšlení

Vidět svět zpoza baru skrz kávovar je pro mě ten nejkrásnější pocit. Ten malý svět plný vašich šťastných a spokojených výrazů.
Vše, co jsem si představoval ve svých myšlenkách, se stává realitou. A co víc, začal jsem poznávat úžasné lidi, kteří mě obohacují a posouvají na mé cestě o pěkný kus dál. Jednou z nich je, dnes již kamarádka a asi největší milovnice našeho flat whitu, neskutečně nadaná kreslířka Kate Fuks. To ona je autorkou originální malby venkovní fasády Craft coffee, díky které jsme nepřehlédnutelní! 
Velice si cením, že mohu být součástí projektu Gastromapa Lukáše Hejlíka a knihy Gastromapa 365 a to ani ne půl roku po otevření. Děkuji!

Náš první rok jsme zakončili dalším mým splněným snem. Strávili jsme měsíc na kávových plantážích v Kostarice, kde jsme díky dobrosrdečným lidem měli možnost pracovat s kávou tam, kde se rodí a být součástí života farmářské rodiny. Gracias Roland, Marta, Bayron a Jullian Quiros Naranjo. 

Nic z toho by nebylo, kdybych kolem sebe neměl lidi patřící do Craft crew, se kterými se společně učíme být lepší v přípravě kávy a nejen v ní a nabízet našim fanouškům (rozuměj zákazníkům:-) kvalitu. Díky parto! 

Pura Vida!